Miben és hogyan segíthet egy adótanácsadó?

Az adózás sokak számára bonyolult, szövevényes, és félelmetes terület, amelynek szabályai sokszor évről-évre változnak.

Igyekszünk jól csinálni, hiszen ez mindenki érdeke. Azonban a vállalkozások számára nem mindig adódik elegendő idő, szaktudás, türelem ahhoz, hogy kiigazodjuk a sokféle kötelezettség és lehetőség között, éppen ezért szükséges lehet egy adótanácsadó segítségét kérni.

Az adótanácsadók a vállalkozások, magánszemélyek, szervezetek érdekeit szem előtt tartva ellenőrző és tanácsadó feladatokkal járulnak hozzá az adózás sikerességéhez. Akár százezer forintok is múlhatnak azon, hogy egy jó adótanácsadó segítségével a cég megtalálja a kedvező adózási lehetőségeket, illetve kikerüli a buktatókat.

Az adótanácsadó feladatai a következők lehetnek:

  • Folyamatosan nyomon követi az adórendszer és a jogszabályok változását, valamint szakmai kapcsolatot épít az adóhatósággal és szakmai szervezetekkel.
  • Adóhatósági ügyekben (pl. adóellenőrzés) képviseli az adózót, biztosítja, hogy jogaival teljes mértékben élhessen.
  • Odafigyel azokra a lehetőségekre, melyeket az ügyfél az adózása során kihasználhat. Megvizsgálja, milyen kedvezmények illetik meg, hol érhet el adómegtakarítást, kaphat adóvisszatérítést.
  • Javaslatokat, ajánlásokat készít ügyfeleinek a pénzügyek területén, különös tekintettel az adózási kötelezettségre, az adóoptimalizálásra, a könyvelési szabályok használatára.
  • Figyelembe vesz kockázatvállalási szempontokat, ajánlásokat tesz az adókockázat csökkentésére.
  • Szükség esetén elkészíti az adóbevallásokat, valamint ellenőrzi, hitelesíti azokat. Belső elemzéseket, adózási terveket készít.

Mindezen feladatok elvégzése olajozottá teszi a vállalkozás működését, így a vezetőség száz százalékosan koncentrálhat a vállalkozás napi ügymeneteinek ellátására, fejlesztése. Érdemes tehát adótanácsadásba fektetni, hiszen kis ráfordítással nagy gondokat kerülhetünk el, sőt még profitálhatunk az adórendszer adta kedvezmények kiaknázásából.

2018.03.29.

Adótanácsadásra lenne szüksége?

Indítsa el új vállalkozását könnyedén, intézzen mindent egy helyen. Kezdje velünk gyorsan és hatékonyan!

Bővebben

A határidők és jogszabályok útvesztőjében mérlegképes könyvelőink magabiztosan közlekednek, amíg Ön üzletének érdemi részével foglalkozhat.

Bővebben

Bízza profikra az alkalmazotti bérek kalkulációját! Bérszámfejtőink munkájának köszönhetően munkavállalói pontosan annyit kaphatnak kézhez, amennyi a legfrissebb jogszabályok szerint jár nekik.

Bővebben

A megfelelő cégforma és adózási forma kiválasztásához széleskörű tájékozottság szükséges. A Tower Consulting jogszabályi változásokban is naprakész adótanácsadói örömmel segítenek optimalizálni céges adókötelezettségeit.

Bővebben

Spóroljon meg időt, csökkentse fizetendő adóját és aludjon nyugodtan! Bízza szakértőnkre éves személyi jövedelemadó bevallását!

Bővebben